Alapítók

A Magyar Turisztikai Szövetség, amint a neve is mutatja, a turizmus fejlesztéséért közös felelősséget érző – több mint 1000 szolgáltatót és közel 200 ezer tagot, illetve munkavállalót képviselő – szakmai tömörülések összefogásának eredménye. Alapítványi formában jött létre, tehát forrásokat gyűjt és biztosít a magyar turizmus fejlődését szolgáló, minőségi megújulását előmozdító szakmai tevékenységek – különösen kutatások, elemzések, információs és tájékoztatási szolgáltatások, képzési és továbbképzési programok, szakértői és szakmai tanácsadási tevékenységek és minőségbiztosítási folyamatok kialakításának – támogatására.

A Magyar Turisztikai Szövetséget alapító tizenegy szakmai szervezet:

Szervezet neve Székhely Képviselő Honlap
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1123 Budapest, Jagelló út 1-3. Könnyid László www.hah.hu
Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület 3860 Encs, Petőfi Sándor u. 57. Ruprecht László www.svet.hu
“Magyar Bocuse D’OR Akadémia” Egyesület 1101 Budapest, Albertirsai út 10. Hamvas Zoltán www.bocusedorhungary.hu
PANNON GASZTRONÓMIAI AKADÉMIA Egyesület 1014 Budapest, Nándor u. 9. Csapody Balázs (Hamvas Zoltán, Molnár Attila László) www.pannonga.org
Magyar Utazási Irodák Szövetsége 1065 Budapest, Révay u. 10. dr. Erdei Bálint www.muisz.com
Magyar Kerékpáros Szövetség 1146 Budapest, Szabó J. u. 3. dr. Princzinger Péter Gábor www.bringasport.hu
Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége 1012 Budapest, Kuny Domokos 13-15. Gál Pál Zoltán www.vimosz.org
Magyar Fürdőszövetség 1146 Budapest, Borostyán utca 1/b Czeglédi Gyula www.furdoszovetseg.hu
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 1117 Budapest, Budafoki út 111. Légli Ottó www.hnt.hu
Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége 1053 Budapest, Kálvint tér 5. Ganczer Gábor www.maresz.hu