Magyar Idegenvezetők Egyesülete

2016 november 10-én 14 alapító taggal.

Most már 190 fő.

Magyarországon végzett idegenvezető, akinek 2 ajánlója van az egyesületből, vagy ha bárki egyetért céljainkkal, és szeretne belépni, lehet pártoló tag, ugyanazért a tagdíjért (12 000 Ft/év), neki nem kell ajánló, viszont ő nem lehet tisztségviselő és nem is szavazhat. De minden  másban (programok, továbbképzések, tagkártya, stb.) ugyanolyan jogai vannak, mint a rendes tagoknak.

Melyek a legjelentősebb megoldásra váró problémák a szövetség munkájában (rövid felsorolás)?
A jogosulatlan idegenvezetés megszüntetése. / A fiatal, pályakezdő kollegák segítése, bekapcsolása  a szakmába. / Szakmai előadások, budapesti és vidéki programok, nyelvi továbbképzések szervezése, bonyolítása. / Mindezt azért, hogy tagjaink továbbra is igényes, munkájukra sokat adó idegenvezetők legyenek, és mindig színvonalas munkát produkáljanak.

Borzasztó fontosnak tartjuk a turizmus állapotát, a napi körülményeket és szeretnénk segíteni “meggyógyítani” azokat a problémákat, amit mi a leghamarabb látunk, tapasztalunk – és azonnali visszajelzéseket kapunk a vendégektől, hiszen mi mindig ott vagyunk a”terepen”, mindig első kézből értesülünk dolgokról.

Parkolási gondok, rendezvényekről információ-hiány, nyilvános WC-k rettenetes hiánya, a nevezetességek rendeletben előírt megközelítésének a hiánya, nyelvtudás hiány sok szolgáltatónál, “itt a piros, hol a piros” játék jelenléte FOLYAMATOSAN a Citadellánál és más helyeken, stb.

Már 3 magyar utazási iroda megkeresett minket, mert látták a honlapon a minőségi munkára vonatkozó célkitűzéseinket, amivel annyira egyetértettek, hogy ŐK ajánlottak nekünk stratégiai együttműködést, ami azt jelenti, hogy kiútjaikra az egyesület tagjai közül fognak idegenvezetőket választani. Több száz útról van szó! Jól sikerült az egyesület Idegenvezetők Világnapi megjelenése is. Egy 1 órás hajós túrát tartottunk, ahova fiatal kollegák jöhettek ingyen, a hajós városnézés módszertanát megtanulni. 120 résztvevő jött el.

Van-e olyan esemény, amelyet a nagyközönség is látogathat?
Szintén a Világnap tiszteletére készítettünk egy 2 perces flashmobot, ami idegenvezetőkről, turistákról szól, lendületes, fiatalos, a YouTube-on látható, a szokásos “idegenvezetős” sztereotípiákkal, esernyő és napszemüveg. Az esernyősök az egyesületi tagok, és tanítványaink voltak. MINDEN rendezvényünk publikus. Ez havonta 3-6 rendezvényt, studyt jelent. Tagoknak ingyenes, nem tagoknak 1000 Ft-os regisztrációs díjért elérhető.

E-mail címe a szövetségnek:
Web:http://miguides.com

Facebook:https://www.facebook.com/magyaridegenvezetokegyesulete/

A tisztségviselők elérhetők az alábbi címeken:

info@miguides.com

gazdasag@miguides.com

oktatas@miguides.com

titkarsag@miguides.com

egyéb említést érdemlő információ a szövetséggel kapcsolatban
Nagyon fontosnak tartjuk néhány más szövetséggel, szervezettel, alapítvánnyal való kapcsolatunkat, ezek közül néhány: MUISZ, NIT, MABEUSZ, MSZÉSZ, MTSZ, MTÜ, Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, MISZ,

Az egyesületi tagoknak van egy QR kóddal ellátott tagkártyája, ami azonosítható, jól néz ki, plasztikkártya, jó néhány kedvezményre és a múzeumokkal kötött megállapodások alapján ingyenes belépésekre szolgál különféle intézményekben.