Magyar Sétaszövetség Egyesülés

3 alapító szervezet ebben a pillanatban, hamarosan csatlakozik még 3 szervezet

A 2018-ban, a legjelentősebb városi sétákat szervező piaci szereplők által életre hívott Magyar Sétaszövetség Egyesülés szeretettel várja tagjai közé azokat a jogi
személyeket, akik:

1. Úgy gondolják, hogy ideje megkezdeni a közös érdekképviseletet és fellépést a turisztikai-kulturális szakma és a mindenkori törvényalkotók irányába annak érdekében, hogy a folyamatosan bővülő városi séta szolgáltatásának műfaji keretei tisztázódjanak és a sétaközönség érdekeinek megfelelően szabályozásra kerüljenek. Ez a szövetség alapvető célja és küldetése.
  2. Fontosnak tartják, hogy a „városi séta” elnevezés olyan minőségű szolgáltatást takarjon, amely mind tartalmilag, mind kivitelezésében a sétálók elvárásainak megfelel, illetve követi a törvényes és átlátható működés alapvető szabályait. A szövetség tagjainak munkáját egy neves szervezetekből álló független minőségellenőrző bizottság folyamatosan monitorozza és értékeli, mely értékelés kiindulópontja a minőségfejlesztésnek, illetve alapját adja a szövetség által kibocsátott minőségi védjegy használatának, mely kiemeli és reflektorfénybe állítja a magas minőségű szolgáltatókat/programokat.
  3. Hisznek abban, hogy összefogással, tapasztalatcserével és közös akciókkal mind a közvélemény, mind pedig a szakmai partnerek figyelme ráirányítható a belföldi közönség körében egyre ismertebb, népszerűbb, és a kulturális szolgáltatások piacán egyre fontosabb helyet elfoglaló városi séta jelentőségére, egyediségére és a műfajban rejlő lehetőségekre.
  4. Örülnek és támogatják a városi séta műfaját általában népszerűsítő közös kampányokat és marketing akciókat, melyek fő célja, hogy a városi séta örömét, magas minőségét minél szélesebb körben ismertté tegye, illetve a turisztikai szakma megfelelő szervezeti felé kommunikálja.
  5. Szívesen csatlakoznak egy innovatív, a kulturális-turisztikai piacon rendhagyónak számító kezdeményezéshez, mely egyik fő küldetésének tekinti, hogy a felnövekvő generáció körében erősítse a kötődést a városok és lakói között, működésével hozzájáruljon a felelős és odaadó városi létforma megszilárdításához, valamint segítse a városokról, városrészekről, társadalmi rétegekről stb. kialakult sztereotípiák lerombolását, ezzel is tudatosítva és kommunikálva azt, hogy Magyarország rendkívül sokszínű és szerethető hely a világban.
  6. A kölcsönös együttműködés elve mentén támogatják az információ megosztás és tudásátadás gyakorlatát a tagszervezetek üzleti céljainak megsértése nélkül.
  7. Középtávon nyitottak arra, hogy más piaci szereplőkkel együttműködve nagyobb ívű elképzeléseket valósítsanak meg egy-egy kampány segítségével.
  8. Támogatják és szükségesnek érzik az informális és formális keretek között zajló képzési gyakorlat megújítását, középtávon szívesen részt vállalnának a városi sétához kötődő szakképzés újragondolásában, illetve akár életre hívásában.

A tagság feltételei:
A Magyar Sétaszövetség olyan szervezet, ahol mindenkinek helye van, aki a városi séta és programok szegmensében aktívan részt vesz, és szeretné, ha a fenti előnyöket élvezve közösen tudnánk megvalósítani céljainkat.

A tagfelvétel általános kritériumai:
– legalább egy éves, bizonyítható, jogszerű működés
– évente minimum 30 db megvalósult séta
– a működés során az etikusság elvének szem előtt tartása (Etikus működésűnek azt a szervezetet tekintjük, amely önálló brand-del van jelen a piacon, amely más, hasonló tevékenységet végző szervezetek hitelét nem rontja, amely saját maga által előállított szellemi terméket értékesít, és amely csak és kizárólag hiteles és igazolható)

Melyek a legjelentősebb megoldásra váró problémák a szövetség munkájában?
A szövetség elsődleges célja, hogy a városi séta műfaji kereteit meghatározza és tisztázza, azt a sétálóközönség érdekeinek megfelelően szabályozza, a városi séta szegmensében működő szolgáltatók számára pedig edukációs, érdekképviseleti és marketing szolgáltatásokat kínáljon.

Egyelőre arra, hogy egy ilyen friss műfajt képviselő szervezetek elkezdtek közösen gondolkodni, és felismerték azt, hogy szükség van az együttműködésre.

Publikus e-mail címe a szövetségnek:
marton.kaldi@imagine.hu, david@hosszulepes.org