Szakértők

Szakértői névjegyzék

Jelenleg nincsen egy olyan, jogszabályban meghatározott ügycsoport, amelyben turisztikai szakértő igénybevétele lenne kötelező. Ugyanakkor számos esetben merül fel igény olyan szakember közreműködésére, aki – több éves vagy évtizedes munkatapasztalata alapján – a turizmus egy-másik területének specialistájává vált. Sokszor éppen valamelyik turisztikai szegmensben működő szolgáltatónak van szüksége valamely másik turisztikai részterületen jártas tanácsadóra, projektmenedzserre, vagy éppen pályázat értékelőre.

A Magyar Turisztikai Szövetség megkezdte egy turisztikai szakértői névjegyzék összeállítását. 2018 január végére összeállt a szakértői lista első változata, amely a 11 alapító és a 11 csatlakozott szervezett által megadott több mint 200 szakember nevét, elérhetőségét, valamint azt a működési területet tartalmazza, amelyen releváns munkatapasztalattal rendelkeznek. A lista értéke, hogy egyaránt tartalmaz neveket valamennyi turisztikai szakterületről.

A szakértői névjegyzék több célt szolgál: Elsősorban azért hoztuk létre, hogy rendelkezésre álljon egy személyi kör, melynek tagjai akár azonnal felkérhetők, amennyiben valamilyen szakmai feladat elvégzésének igénye merül fel, például ha NFM vagy az MTÜ a Szövetség bevonásával kívánja azt megoldani. A szakértői lista ezen túlmenően megkerülhetetlen forrás mindazon partnerek (fejlesztést tervező szolgáltatók, szakmai befektetők) részére, akik bármilyen turisztikai célú projekthez keresnek meghatározott, jól beazonosítható területen szakértelemmel rendelkező közreműködőt, tanácsadót.

Tekintve, hogy a lista nem jogszabályi rendelkezés alapján jött létre, értelemszerűen a benne szereplő személyes adatok nem nyilvánosak, ezeket a Szövetség nem teszi közzé. Amennyiben megkeresés érkezik valakitől, azt az adott szakértő felé továbbítjuk, aki maga dönti el, hogy a feladat elvégzéséhez szükséges szakértelemmel és szabad kapacitással rendelkezik-e, és ennek függvényében vállalja vagy sem a közreműködést. Ezután ő maga veszi fel a kapcsolatot a szakértőt keresővel. Aki szakértőt keres, igényét az info@magyarturisztikaiszovetseg.hu mail címen jelezheti.

One Comment

 1. Tisztelt MTSZ !
  Mint turizmus szakértő örömmel venném ha részese lennék az Önök által összeállított szakértői névjegyzéknek.
  Kérem küldjék meg az ehhez szükséges adatok listáját.

  Mellékelve küldöm szakmai tevékenységem rövid leírását.

  Válaszukat várva, üdvözlettel :
  Luntz Péter
  egyetemi szakközgazdász turizmus szakon
  06-20-9372-615

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close