CheckINN: Több mint 200 hallgató ötletel a turizmus megújításán!

Lezárult a jelentkezés Magyarország első és legnagyobb turisztikai innovációs ötletversenyére. Összesen 12 egyetem 70 csapatának 210 diákja nevezett. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány nagyon bizakodó, amiért a fiatalok ennyire motiváltak és elkötelezettek a hazai turizmus megújításában.

A verseny a Budapesti Gazdasági Egyetemen diákjai körében volt a legnépszerűbb, innen 20, a Budapesti Corvinus Egyetemről 14 csapat jelentkezett. 10-10 ötlet érkezett a Budapesti Metropolitan Egyetemről és a Kodolányi János Egyetemről egyaránt, de jelentkeztek hallgatók az Edutus Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetemről, a győri Széchenyi István Egyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Szent István Egyetemről is.

A kategóriák tekintetében a szállodaipar-vendéglátás és az aktív turizmus volt a legnépszerűbb, ezekben a kategóriákban érkezett be a legtöbb pályázat. A következőkben kéthetes bírálati szakasz vár a versenyötletekre, a hallgatók pedig november elején értesülnek arról, hogy továbbjutottak-e a második fordulóba. Azoknak a csapatoknak, amelyek továbbjutnak a második fordulóba, egy innovációs stratégiát kell majd elkészíteniük az ötletükhöz kapcsolódóan. Érdemes követni a verseny Facebook-oldalát, hiszen itt tippeket és javaslatokat olvashatnak a nevezők az ötletük kidolgozásához.

Minden kategóriagyőztes csapat nettó 3 millió forinttal gazdagodik, a szervezők pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel különdíjakkal is készülnek.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hálásan köszöni az egyetemek és a felkészítő tanárok erőfeszítéseit és segítségét, valamint hogy lehetőséget adtak a verseny népszerűsítésére, és támogatták az innovatív tanulókat.