Tagszervezetek

A Magyar Turisztikai Szövetség, amint a neve is mutatja, a turizmus fejlesztéséért közös felelősséget érző – több mint 1000 szolgáltatót és közel 200 ezer tagot, illetve munkavállalót képviselő – szakmai tömörülések összefogásának eredménye. Alapítványi formában jött létre, tehát forrásokat gyűjt és biztosít a magyar turizmus fejlődését szolgáló, minőségi megújulását előmozdító szakmai tevékenységek – különösen kutatások, elemzések, információs és tájékoztatási szolgáltatások, képzési és továbbképzési programok, szakértői és szakmai tanácsadási tevékenységek és minőségbiztosítási folyamatok kialakításának – támogatására.

Alapítók

Elnök: Baldauf Csaba

E-mail-cím: info@hah.hu

Cím: 1123 Budapest, Jagelló út 1–3.

Tagság létszáma: 460

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1968. március 30-án 17 szálloda részvételével alakult, a magyar turizmus és vendéglátás egyik meghatározó szakmai szervezete. Célja a Magyarországon a szálloda- és vendéglátóiparban működő vállalkozások politikamentes szakmai és érdekképviselete, lobbizás annak érdekében, hogy az ágazatban működő vállalkozások részére olyan gazdasági és szabályozási környezet alakuljon ki, amely segíti annak fenntartható működését, fejlődését.

További információért látogasson el az MSZÉSZ honlapjára: http://www.hah.hu/

Elnök: Ruprecht László

E-mail-cím: info@svet.hu

Tagság létszáma: 20 étterem

A szövetség rövid bemutatása:

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. Bemutatja a vidék színes gasztronómiai palettáját – lehetőleg laza, családias hangulatban, különösebb protokoll nélkül, távol a város zajától, stílusosan.

További információért látogasson el a SVÉT honlapjára: http://www.svet.hu/

Elnök: Hamvas Zoltán

E-mail-cím: info@bocuse.hu

Tagság létszáma: 41 magánszemély, 2 vállalat

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia – a Bocuse d’ Or név méltó képviselőjeként – feladataként nevezi meg Magyarország gasztronómiai hagyományainak ápolását, hazai termékeink népszerűsítését, a legújabb konyhatechnológia-irányzatok bemutatását, gasztronómiai rendezvények szervezését. Mindennek célja a Bocuse d’Or szellemiségének meghonosítása Magyarországon, a konyhaművészet fejlődésének érdekében.

További információért látogasson el a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület honlapjára: https://bocusedorhungary.hu/

Elnök: Csapody Balázs

E-mail-cím: info@pannonga.org

Cím: 1027 Budapest, Horvát utca 12-24.

Tagság létszáma: 142 magánszemély, 3 vállalat, 1 szövetség

A szövetség rövid bemutatása:

A Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) alapítói a szakma meghatározó személyiségei, akik elhatározták, hogy együttesen, szervezett formában, határozottan fellépnek a magyar gasztronómia világszínvonalúvá emeléséért – így életre hívtak egy széles kört átfogó, lelkes tagokat befogadó, építő jellegű szakmai szervezetet. Az Akadémia legfontosabb célja a gasztronómiát alkotó szakmák összefogása, fejlesztése és hatékony érdekképviselete.

További információért látogasson el a PGA honlapjára: https://pannonga.org/

Elnök: Molnár Judit

E-mail-cím: info@muisz.com

Cím: 1065 Budapest, Révay u. 10.

Tagság létszáma: 159 vállalkozás – utazási iroda

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének alapvető célja: szószólója lenni a minőségi turizmusnak, és céltudatosan képviselni az utazási irodák érdekeit, hogy olyan jogszabályi és gazdasági környezetben tevékenykedhessenek, amely támogatja hatékony és sikeres működésüket.

További információért látogasson el a MUISZ honlapjára: https://muisz.com/

Elnök: dr. Princzinger Péter

E-mail-cím: info@bringasport.hu

Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 26. 4. emelet 4. ajtó (44-es csengő)

Tagság létszáma: 165 tagszervezet

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Kerékpáros Szövetség országos sportági szakszövetségként a kerékpársportért versenysport oldalról felel, igazgatja. 1894-es alapítási évével Magyarország egyik legrégebbi sportszövetsége. Jelenleg 12 szakággal rendelkezik, ebből 5 olimpiai szakág. Minden, ami kerékpár és versenysport, a Szövetség igazgatási körébe tartozik, mely feladatai között szerepel a versenyengedélyek kiadása, az országos versenyrendszer, a válogatottak versenyzésének és olimpiai felkészülésének biztosítása, illetve fenntartása.

További információért látogasson el az MKSZ honlapjára: https://bringasport.hu/

Elnök: Gál Pál Zoltán

E-mail-cím: info@vimosz.org

Cím: 1113 Budapest, Bocskai út 77–79.

Tagság létszáma: 44 vállalkozás

A szövetség rövid bemutatása:

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a turisztikai szakma munkaadóinak „hangja”, a versenyszféra érdekképviseleti szövetsége a munkavállalók és az államigazgatás felé. Legfőbb célja a fenntartható és turizmusbarát makrogazdasági környezet kialakítása, a szakma versenyképességének javítása.

További információért látogasson el a VIMOSZ honlapjára: http://vimosz.org/

Elnök: Kántás Zoltán

E-mail-cím: info@furdoszovetseg.hu

Cím: 1146 Budapest, Borostyán utca 1/B

Tagság létszáma: 107 vállalkozás – fürdő, 28 pártoló jogi személyiségű tag, 37 pártoló egyéni tag, 5 fő tiszteletbeli tag

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Fürdőszövetség a fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók egyesülete. 1992 óta őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, a szövetség a magyarországi fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában aktívan részt vesz. 1998 óta tagja az Európai Gyógyfürdők Szövetségének is.

További információért látogasson el a Magyar Fürdőszövetség honlapjára: https://www.furdoszovetseg.hu/

Elnök: Légli Ottó

E-mail-cím: hnt@hnt.hu

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 84/A

Tagság létszáma: 31 000 fő

A szövetség rövid bemutatása:

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) feladata a magyarországi szőlő- és bortermelők érdekeinek érvényesítése, a bortermelés színvonalának emelése és a termékek piacképességének, versenyképességének javítása, minden törvényes eszközzel a magyar borok jó hírének védelme, a korszerű származás-, minőség- és eredetvédelem érvényesítése, az új szőlőültetvények telepítésének elősegítése, valamint a szőlőültetvények színvonalának emelése, továbbá piacszervezési feladatok ellátása.

További információért látogasson el a HNT honlapjára: https://www.hnt.hu/

Elnök: Ganczer Gábor

E-mail-cím: titkarsag@maresz.hu

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10. B épület 104.

Tagság létszáma: 134 vállalkozás + 7 pártoló

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) a rendezvényszakma elsődleges képviselője, amely kiszolgálja a szakmai igényeket, valamint képviseli a rendezvényszervezők és az iparág érdekeit. A szövetség számára kiemelten fontos a tagok képviselete, illetve a lehetőségek felkínálása a folyamatos növekedésre és prosperálásra. Ezen gondolatok mentén koncentrál a szövetség arra, hogy segítse tagjait üzletük fejlesztésében, lehetőséget biztosítson az egymással való kommunikációra, ezáltal új üzleti kapcsolatok, trendek, technológiák megismerésére.

További információért látogasson el a MaReSz honlapjára: https://www.maresz.hu/

Elnök: Czene Attila

E-mail-cím: info@masport.hu

Cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.

Tagság létszáma: 30 vállalkozás

A szövetség rövid bemutatása:

A szövetség alulról építkező szervezet. Magyarország valamennyi megyéjére, a fővárosra, 6 megyei jogú városra és számos, a hazai szabadidősport-életben kiemelkedő szerepet játszó sportszervezetre terjed ki hatása. A többségében tagi együttműködéssel kialakult hálózathoz több száz helyi sportegyesület, szabadidős társaság tartozik, amelyekben összesen közel 170 ezren sportolnak.

További információért látogasson el a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapjára: https://masport.hu/

Csatlakozott partnerek

Ügyvezető: Selmeczi László

E-mail-cím: kapcsolat@cukraszat.net

Cím: 1185 Budapest, Üllői út 674. (Nagyszőlős u. 2.)

Tagság létszáma: 453 vállalkozás

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete több mint százéves múltra visszatekintő társadalmi szervezet, amelynek célja a cukrász iparosok, vállalkozók, vállalkozások szakmai és gazdasági érdekvédelméből, érdekképviseletéből, érdekérvényesítéséből származó feladatok ellátása.

További információért látogasson el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete honlapjára: https://www.cukraszat.net/

Elnök: Gerendy Zoltán

E-mail-cím: hunsail@hunsail.hu

Cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 1–3.

Tagság létszáma: 153 vállalkozás, klub, egyesület

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Vitorlás Szövetség a tagegyesületek szervezete, az egyes vitorlázók egyesületi tagságukon keresztül illeszkednek a rendszerbe. Magyarország tavain a tagegyesületek évente összesen több mint kétszáz vitorlásversenyt rendeznek. A versenyzők 50-55 különböző kategóriában, hajóosztályban mérkőzhetnek az országos bajnoki címekért. A magyar vitorlázás aktívan kapcsolódik a nemzetközi versenyélethez is. A Balatonon évente négy-hat alkalommal kerül sor különféle hajóosztályokban világ- és Európa-bajnokságokra, Európa Kupa futamokra.

További információért látogasson el a Magyar Vitorlás Szövetség honlapjára: https://hunsail.hu/

Elnök: Kovács László

E-mail-cím: info@mvi.hu

Cím: 1138 Budapest, Párkány utca 46

Tagság létszáma: 153 vállalkozás, klub, egyesület

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete célja, hogy közös erőfeszítéssel, nemes hagyományaink életre keltésével és szakmai-emberi magatartással elősegítse tevékenysége társadalmi megítélésének jobbítását, szakmai, gazdasági, társadalmi és szociális érdekeinek hathatós védelmét, igényeinek megfelelő figyelembevételét.

További információért látogasson el az MVI honlapjára: http://www.mvi.hu/

Elnök: Holczerné Szentirmai Ágnes

E-mail-cím: titkar@tutsz.org.hu

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 92–94. fszt. 2.

Tagság létszáma: 13 fő

A szövetség rövid bemutatása:

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége legfőbb célja, hogy – a tagok és a társadalom érdekében – összefogja a turisztikai területen dolgozó mindazon tanácsadó természetes és jogi személyeket, akik és amelyek megfelelnek az egyesület szigorú szakmai és etikai követelményeinek, ezáltal képesek a turisztikai tanácsadási szakma megbecsülését elősegíteni, szakmai szabályainak kialakításában és azok megtartásában tevékenyen részt venni.

További információért látogasson el az Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének honlapjára: http://www.tutsz.org.hu/

Elnök: Lázár Judit

E-mail-cím: info@mabeusz.hu

Cím: Hotel Parlament, 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 19.

Tagság létszáma: 18 vállalkozás

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) a magyar beutaztatók független és semleges érdekképviselete, amely lehetőséget nyújt arra, hogy közösen gondolkodva alakulhasson ki a beutaztató szakma jövője. A különböző politikai és szakmai szervezetekkel szorosan együttműködve és a turizmusban részt vevő vállalkozásokkal való kapcsolat folyamatos fejlesztésével igyekszik céljait elérni, mert minden tag elkötelezett híve a magas minőségű szolgáltatásnak és a korrekt üzleti etikának.

További információért látogasson el a MABEUSZ honlapjára: http://www.mabeusz.hu/

Elnök: Füle László

E-mail-cím: nit@nit.hu

Cím: 1108 Budapest, Újhegyi út 3/A

Tagság létszáma: 3540 fő

A szövetség rövid bemutatása:

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary 1989-ben alapított jogi személy, közúti fuvarozói szakmai érdekképviseleti és érdekvédelmi társadalmi szervezet. Alapításának célja és fő feladata a nemzetközi vagy belföldi relációban dolgozó hazai árufuvarozó és autóbuszos személyszállító vállalkozások által elvárható, meghatározott szakmai érdekvédelmi, érdekképviseleti, valamint gazdasági feladatok ellátása. Céljait és feladatait a szervezet Alapszabálya határozza meg.

További információért látogasson el a NiT Hungary honlapjára: https://nit.hu/

Elnök: Krivács András

E-mail-cím: titkarsag@mngsz.com

Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 34.

Tagság létszáma: 1400 fő

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) célja, hogy segítse a gasztronómiai szakmákat, a már végzett szakembereket és az ifjú nemzedéket. Emellett arra is figyelmet szentel, hogy újra köztudatba kerüljenek a lassan feledésbe merülő hazai alapanyagok, a régi ételek, tradíciók és maga az egyre csorbuló éttermi kultúra.

További információért látogasson el az MNGSZ honlapjára: https://mngsz.eu/

Elnök: Pálffy Tamás

E-mail-cím: heviz@t-online.hu

Cím: 8380 Hévíz, Kossuth Lajos u. 1.

Tagság létszáma: 9 vállalkozás

A szövetség rövid bemutatása:

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. feladata, hogy a világviszonylatban is egyedülálló Hévízi-tó és hozzá kapcsolódó tradicionális gyógyászat köré épült egészség- és wellnessturizmust képviselő szervezetekkel egyeztetve olyan marketingfeladatokat valósítson meg, amelyek eredményeként Hévíz egyre vonzóbb lehet az egészségtudatos és minőségi pihenést preferáló vendégek körében, olyan kommunikációs felületeket és tartalmakat hozzon létre és működtessen, amelyeken keresztül szakszerűen, naprakészen és vonzó módon mutathatja meg a város és a térség értékeit mind a belföldi, mind a külföldi vendégkör számára, olyan innovatív megoldásokat és fejlesztéseket segítsen elő, amelyekkel nemcsak követni, de ha kell, diktálni is tudja a turisztikai trendeket.

További információért látogasson el a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. honlapjára: https://www.heviz.hu/

Elnök: Szilágyi Lajos

E-mail-cím: balatonikor@kostolom.hu

Tagság létszáma: 35 fő

A szövetség rövid bemutatása:

A Balatoni Kör célja, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsen meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Célja az igényes termékek létrehozása igényes környezetben.

További információért látogasson el a Balatoni Kör honlapjára: https://balatoni-kor.hu/

Vezérigazgató: Faix Csaba

E-mail-cím: info@budapestbrand.hu

Tagság létszáma: 1 vállalkozás

Cím: 1052 Budapest, Városház utca 9–11.

A szövetség rövid bemutatása:

A Budapest Brand Zrt. egyszerre alakítja a főváros márka- és turizmusstratégiáját, illetve felel az értékes kulturális tartalom előállításáért és a fesztiválok, vásárok szervezéséért. Keresi a városban rejlő lehetőségeket, hogy egy élhető és szerethető városképet tudjon közvetíteni a budapestieknek és a Budapestre érkezőknek.

További információért látogasson el a Budapest Brand Nonprofit Zrt. honlapjára: https://enbudapestem.hu/

Elnök: Deák Judit

E-mail-cím: info@miguides.com

Tagság létszáma: 176 fő

Cím: 1065 Budapest, Révay utca 10.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe) célja a magyar idegenvezetők szakmai és jogi érdekképviselete; megfelelő oktatási, továbbképzési rendszer biztosítása; a mindenkori kormányzattal és a szakmai szervezetekkel való együttműködés; a nemzetközi szakmai szervezetekkel való kapcsolat kiépítése.

További információért látogasson el a MIe honlapjára: https://miguides.com/

Elnök: Ignácz József Péter

E-mail-cím: posta@mkfe.hu

Tagság létszáma: 160 vállalkozás

Cím: 1149 Budapest, Egressy út 77.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) a belföldi és nemzetközi személy- és árutovábbítási tevékenységet végző, magyarországi székhelyű gazdálkodó szervezetek és egyéni vállalkozók szakmai-érdekképviseleti, érdekvédelmi szervezete, amely e feladatain túlmenően folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal 1965 óta kívánja segíteni tagjainak működését és a szakma fejlődését.

További információért látogasson el az MKFE honlapjára: https://mkfe.hu/

Elnök: Kratofil Zita

E-mail-cím: misz@magyarmisz.hu

Tagság létszáma: 160 fő

Cím: 1162 Budapest, Segesvár utca 35.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége 1989-ben alakult, taglétszáma a kezdeti időszak óta jelentősen megnőtt; az egész ország területéről újabb és újabb szakképzett, hivatalos igazolvánnyal és legtöbb esetben diplomával rendelkező idegenvezető csatlakozik tagjainak sorába. Az érdeklődők részére igényes munkát végző, magasan képzett idegenvezetőket biztosít a szervezet.

További információért látogasson el a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének honlapjára: http://idegenvezetes.hu/

Elnök: Varga Zsolt

E-mail-cím: szhsz@szemelyhajosok.hu

Tagság létszáma: 16 vállalkozás, 1 alapítvány, 3 egyéni tag

Cím: 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 40. III/16.

A szövetség rövid bemutatása:

A Személyhajósok Szövetségében a magyar személyhajózás kereskedelmi vállalatai, civil szervezetei, jogalkotói és hatóságai közösen munkálkodnak azon, hogy a hajózás jól szabályozott, megfelelően ellenőrzött és folyamatosan fejlődő, az ország számára jelentős értéket jelentő terület legyen.

További információért látogasson el a Személyhajósok Szövetségének honlapjára: https://szemelyhajosok.hu/

Elnök: Dr. Ruszinkó Ádám

E-mail-cím: meme@meme.hu

Tagság létszáma: 30 vállalkozás

Cím: 1013 Budapest, Attila út 65. I. emelet 5.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME) célja természetes gyógytényezőink, az ezekhez kapcsolódó szaktudás és az ezek környezetében országosan kialakult orvosi, gyógyászati, wellness- és turisztikai szolgáltatásaink hatékony hazai és nemzetközi piacra segítése és a szükséges humán erőforrás professzionális menedzsmentje. Ennek érdekében segítjük a gyógy- és wellnessfürdők, az orvosi praxisok, a szállodák és kapcsolódó szolgáltatásaik vonzó bemutatását, egyediségük kiemelését, az általuk alkalmazott természetes gyógytényezők hasznosításának elemzését, a munkatársak piaci igényeknek megfelelő oktatását-képzését – így támogatva eredményes és sikeres belföldi, valamint nemzetközi piaci részvételüket.

Tagjaink a hazai egészségturizmus főszereplői: sikeres vállalkozások, szolgáltatók és szakemberek, akik elsősorban a termálfürdők, gyógy- és wellness-szállodák működtetését végzik, az oktatás-képzés területén, orvosként vagy tanácsadóként dolgoznak, illetve néhány intézményt fenntartó önkormányzat.

További információért látogasson el a MEME honlapjára: http://www.meme.hu/

Elnök: Borsa Kata

E-mail-cím: fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu

Tagság létszáma: 201 vállalkozás

Cím: 1056 Budapest, Váci utca 78–80.

A szövetség rövid bemutatása:

A 2002-ben alapított civil szervezet aktív szerepet vállal a hazai és határon túli magyar fesztiválok közötti információcserékben. Képviseli a Kárpát- medencében lévő kulturális és turisztikai értékekre épülő rendezvényeket, de nem téveszti szem elől a fesztiválinnovációk fontosságát sem. Különböző fórumokon segít minőségi fesztiválok kommunikációjában, versenyképességük erősítésében, szolgáltatásaik fejlesztésében.    

További információért látogasson el a Magyar Fesztivál Szövetség honlapjára: http://fesztivalszovetseg.hu/

Elnök: Jávorkai Péter

E-mail-cím: skalhungary@gmail.com

Tagság létszáma: 30 vállalkozás

Cím: 1061 Budapest, Paulay E. u. 5. I. 3.

A szövetség rövid bemutatása:

A SKǺL International Hungary Egyesület a turizmusban és a vendéglátás bármely területén vezető szakemberek nemzetközi üzleti networking szervezete. Az 1934-ben alapított SKǺL közel 14 000 tagja több mint 100 ország 340 klubjában helyi és nemzetközi szinten, rendszeresen, személyesen és online, valamint konferenciákon tartja a kapcsolatot. A SKǺL politikamentes, jótékonysági célokat is támogató szakmai szervezet, amely a UNWTO társult tagjaként közösen lép fel a globális turizmus különböző témáiban, valamint stratégiai partnere számos nemzetközi turisztikai szakvásárnak (IMEX, EIBTM, WTM stb.) is. A SKǺL International 2009-ben Budapesten tartotta nagy sikerű 70. világkongresszusát, 75 országból 1000 fő részvételével.

További információért látogasson el a SKǺL International nemzetközi honlapjára: https://www.skal.org/

Elnök: Semsei Sándor

E-mail-cím: info@tdmszovetseg.eu

Tagság létszáma: 64 rendes tag, 6 pártoló tag

Levelezési cím: 2483 Gárdony, Szabadság u. 20–22.

A szövetség rövid bemutatása:

A magyar turisztikai intézményrendszer átalakulását elősegítő, a TDM-szervezetek működési körülményeit javító és szakmai tevékenységét támogató szándékkal 2011. január 28-án jött létre a Magyar TDM Szövetség, amelynek 2014 óta a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület képviseletében Semsei Sándor az elnöke. Az MTDMSZ kiemelt céljaként szerepet kap a TDM-szervezetek szakmai és érdekképviselete, az aktív szakmai közreműködés a turizmust érintő kérdésekben, jogi és közgazdasági szabályozások kialakításában. Fontos feladat a TDM-szemléletmód képviselete és terjesztése, tagságában jelenleg 64 helyi és térségi szervezetet tud maga mellett. Irányításával vagy közreműködésével számos szakmai dokumentum és kutatás készült el, amely alapul szolgálhat nemcsak a TDM-szervezetek, de a hazai turizmus fejlődéséhez is.

További információért látogasson el a Magyar TDM Szövetség honlapjára: https://www.tdmszovetseg.eu/

Elnök: Molnár Kristóf

E-mail-cím: info@miszsz.hu

Tagság létszáma: 46 vállalkozás

Cím: 1124 Budapest, Lejtő utca 23.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISZSZ) arra törekszik, hogy folyamatosan bővülő szövetsége segítséget nyújtson a szálláshelyeknek a működésben, kapacitások betöltésében és az üzemeltető szakemberek képzésében. Naprakész ismeretekkel látja el tagjait a turisztikai szektorról, lobbizik a megfelelő gazdasági és szabályozási rendszerért, és rendszeresen tart taggyűléseket, workshopokat a folyamatos tájékoztatás jegyében.

További információért látogasson el a MISZSZ honlapjára: https://miszsz.hu/

Elnök: Dr. Miklósvári Géza

E-mail-cím: softdrink@asvanyvizek.hu

Tagság létszáma: 30 vállalkozás

Cím: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 25–26.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ) a magyarországi alkoholmentes italgyártók szakmai érdekvédelmi szervezete, amely tagságában az ásványvízgyártók több mint 95 százalékát, az üdítőital- és a gyümölcslégyártók közel 80 százalékát képviseli, és ellátja nemcsak a szakma közös érdekeinek hazai és nemzetközi képviseletét, de védi a fogyasztók érdekeit, rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket, felvilágosító tevékenységet végez.

További információért látogasson el a MAGYÜSZ honlapjára: https://italszovetseg.hu/

Elnök: Frankó Pál

E-mail-cím: info@falusiturizmus.hu

Tagság létszáma: 1100 vállalkozás

Cím: 1077 Budapest, Király u. 93

A szövetség rövid bemutatása:

A Falusi Turizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) alapszabályában is rögzített legfontosabb feladatának a falusi turizmusban tevékenykedők gazdasági és jogi érdekképviseletének ellátását, folyamatos tájékoztatásukat, a falusi szolgáltatások piacra juttatását, illetve országos szakmai szervekkel és szervezetekkel történő együttműködés kiépítését tekinti.

További információért látogasson el a FATOSZ honlapjára: https://falusiturizmus.eu/

Igazgatósági tag: Káldi Emese

E-mail-cím: emese.kaldi@imagine.hu

Tagság létszáma: 5 vállalkozás

Cím: 1013 Budapest, Attila út 35. 3. emelet 3.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Sétaszövetség Egyesülés a legfontosabb városi sétákat szervező cégeket tömöríti. Célja, hogy beemelje a városi séta műfaját a köztudatba, hogy lefektesse a minőségbiztosítási alapelveket, illetve hogy az összefogás révén megvalósuló rendezvényekkel, programokkal minél szélesebb körrel megszerettesse ezt a sokszínű, izgalmas kulturális kikapcsolódási formát.

Elnök: Rebrus Csaba

E-mail-cím: szovetseg@magyarcsesze.hu

Tagság létszáma: 20 vállalkozás

Cím: 1016 Budapest, Hegyalja út 5.

A szövetség rövid bemutatása:

A 2016 tavaszán alapított Magyar Csokoládé és Édesség Szövetséget azért hozták létre, hogy a hazai cukrászok, csokoládé- és édességkészítők számára valódi érdekképviseletet nyújtson. Legfőbb célja a hazai édesipari kis- és középvállalkozások megerősítése. Tagvállalataival közös célkitűzése a minőségi édességfogyasztás megreformálása, elterjesztése. Partnereivel együttműködve dolgozik az édesipari szakma és szakképzés népszerűsítéséért. Turisztikailag is kiemelkedő, nagyszabású rendezvényének számít az Édes Napok.

További információért látogasson el a CSÉSZE honlapjára: http://magyarcsesze.hu/

Ügyvezető: Glázer Tamás

E-mail-cím: info@nofnkft.hu

Tagság létszáma: 24 NÖF vállalkozás üzemelő létesítménye, 39 kastélyprogram helyszíne

Cím: 1113 Budapest, Daróczi út 3.

A szövetség rövid bemutatása:

Az épített hazai örökségek minden téglája a múlt egy-egy darabját őrzi. A NÖF elkötelezetten dolgozik a hazai műemlékek megóvásáért, hiteles megújulásáért és azért, hogy megmentett örökségi helyszínek olyan turisztikai vonzerővé váljanak, amelyeket minden évszakban érdemes felkeresni.

További információért látogasson el a NÖF honlapjára: https://nöf.hu/

Elnök: Szabó Renáta

E-mail-cím: szovetseg@tourinform.hu

Tagság létszáma: 51 vállalkozás

Levelezési cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.

A szövetség rövid bemutatása:

A Tourinform Szövetség országos hatókörű civil szervezet, amely demokratikus önszerveződés alapján jött létre 2002-ben. A szövetség tagságát a Tourinform irodák dolgozói, illetve az irodákat fenntartó szervezetek alkotják. Tagsága hálózati együttműködésének révén Magyarország több mint 120 pontján fejti ki turistainformációs tevékenységét, ezáltal az egyik leghatékonyabban működő magyarországi információs hálózattá fejlődött az évek során. A szövetség elsődleges célja a belföldi vendégszolgálat minőségi fejlesztése, ennek érdekében kiemelt feladatának tekinti a szakmai kérdésekben tagjai érdekképviseletét, illetve a turizmust érintő kérdésekben történő állásfoglalást.

Elnök: Sződi János

E-mail-cím: janos.szodi@avalon-care.hu

Tagság létszáma: 20 vállalkozás

Cím: 2220 Vecsés, Hertz u. 2.

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Autókölcsönzők Szövetségének (MAKSZ) célja a tagok érdekeinek képviselete és védelme az őket érintő ügyekben a hatóságoknál, intézményeknél és döntéshozóknál. A MAKSZ kiemelt feladatának tekinti a jogalkotók figyelmének felhívását a tagság érdekeit sértő jogszabályokra vagy jogi szabálytalanságra. Működéséhez elengedhetetlen a hasonló szakmai szervezetekkel való folyamatos kapcsolattartás és tapasztalatcsere, aktív részvétel a társszervezetek munkájában, ami erősíti a rövid távú autókölcsönzés turizmushoz tartozásának tényét.

Elnök: Kisgyörgy Borbála

Cím: 8649 Balatonberény, Gábor Áron u. 1.

Tagság létszáma: 265 magyarországi kemping, 30 minősített kemping, 20 tagkemping

E-mail-cím: info@camping.hu

A szövetség rövid bemutatása:

A Magyar Kempingszövetség stratégiai céljai közé tartozik a magyar kempingek és üdülőfalvak összefogása, képviseletük, érdekeik védelme, üzemeltetési tanácsadás számukra, a velük való tapasztalatcsere. A szálláshelyek minőségének és a vendéglátás színvonalának további emelése hazánkban, az elért eredmények megtartásának biztosítása, valamint a belföldi kempingturizmus fejlesztése, a Magyarországra irányuló külföldi kempingturizmus elősegítése.

További információért látogasson el a Magyar Kempingszövetség honlapjára: https://www.camping.hu/

Elnök: Garancsi István

Operatív igazgató: Tassy Márk

Cím: 1075 Budapest, Károly krt. 11.

Tagság létszáma: 226 tagszervezet

E-mail-cím: info@termeszetjaro.hu

A szövetség rövid bemutatása:

A nonprofit, civil, közhasznú szervezetként működő Magyar Természetjáró Szövetség 140 éves múltra tekint vissza. Célunk a kulturált egyéni és szervezett természetjárás népszerűsítése és elősegítése.

Feladatainkat állami támogatással ,stratégiai partnerek közreműködésével és tagszervezeteink bevonásával valósítjuk meg elsősorban a gyalogos természetjárás, az aktív, valamint az ökoturizmus területén. A természetjárás – mint szabadidősport – népszerűsítésével az egészséges életmód támogatását és a természet védelmét tartjuk legfontosabb küldetésünknek.

A legtöbben a legendás Országos Kéktúra kapcsán ismernek bennünket, immáron hatvan éve végezzük a hazai legismertebb és legnépszerűbb túramozgalmak koordinálását.

Feladataink közé tartozik továbbá a közel 20 ezer km hosszú országos jelzett turistaút-hálózat nyilvántartása és fenntartása, a gyalogtúrázás népszerűsítése minden korosztály számára és a természetbe látogatók szemléletformálása. Mindezt célcsoport-orientáltan, jellemzően digitális platformokon, esetenként nyomtatott felületen és közösségi túrarendezvények segítségével végezzük.

Határozottan törekszünk arra, hogy tevékenységeinkkel a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk magunk után, az online térben követőink száma közel hatszázezer fő.

tagszövetség
0
szolgáltató
0 +
taggal
~ 0 0