Budapestre jön az egyik legnagyobb amerikai startupverseny

Április 9–11. között Budapesten is megrendezik az USA-ból indult Techstars Startup Weekend nevű ötletversenyt. Az eseményre bárki jelentkezhet, akinek van egy innovatív vállalkozásötlete, így kifejezetten ajánlható a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny korábbi indulóinak is.

A Startup Weekend egy 54 órás startupverseny, amelynek során az ötletgazdák a saját vagy egymás ötletein dolgozva juthatnak el akár a semmiből egy működőképes vállalkozás kidolgozásáig.

Az április 9–11. között online megrendezendő esemény egyik különlegessége, hogy a világ egyik első és legjelentősebb startupakcelerátorának számító amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg.

Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet egy innovatív vállalkozásötlettel, az ország bármely pontjáról vagy akár határon túlról is. A hétvége alatt a versenyzőket tapasztalt üzleti és iparági mentorok segítik vállalkozásötletük és előadásmódjuk fejlesztésében. A legnépszerűbb ötletek az esemény vasárnapi zárónapján online közönség előtt is bemutatkozhatnak, és a kiválasztottak akár a szervező Startup Campus idei inkubációs programjaiba is bejuthatnak.

A Startup Weekend többek közt olyan sikeres startupok indulását tette lehetővé korábban, mint a népszerű feladatautomatizáló szoftver, a Zapier, vagy a ma már több mint egymillió felhasználóval Brazília legnagyobb oktatási hálójának számító Agenda Edu.

A budapesti verseny globális partnere a Google for Startups és a GoDaddy Registry, illetve hazai szakmai partnerként támogatja az eseményt a Budapest Innovation Group, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Hungarian Startup University Program, a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által indított CheckINN program, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Széchenyi István Egyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is.

„A Techstars rendezvényt kifejezetten szeretnénk a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny korábbi indulóinak figyelmébe ajánlani, ugyanakkor ezen a rendezvényen bárki részt vehet, akinek van egy jó ötlete, megkötések nélkül” – hangsúlyozta a turizmus.com-nak Illyés Noémi, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány innovációmenedzsment programjainak szakmai vezetője.