Díjmentes turisztikai állásportált indított az MTSZA

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) májusban indult CheckINN állásportálja gyors, kényelmes és felhasználóbarát szolgáltatást nyújt a turisztikai szektor munkaadói és álláskeresői számára. Az új szolgáltatásról Princzinger Pétert, az MTSZA elnökét kérdeztük.

Miért indított az MTSZA saját állásportált?

Princzinger PéterEddig nem volt olyan önálló állásközvetítő oldal, amely kifejezetten a turisztikai szolgáltatók és a turizmusban állást keresők között igyekezett volna kapcsolatot létrehozni. Még 2019 végén kezdtünk el gondolkodni egy ilyen szolgáltatásról, amelyet azután 2020-ban a Covid-járvány elsöpört. Most, az újraindulást segítendő, még hasznosabb lehet ez a szolgáltatás, mégpedig munkaadók és munkavállalók számára egyaránt díjmentesen.

Mi volt az oldal fejlesztési koncepciója?

Technikailag egy mobilplatformra optimalizált weboldalról van szó, amelynél a gyorsaság és a könnyű használhatóság volt az elsődleges szempont. Célunk, hogy mind az álláshirdetők, mind az álláskeresők a legfontosabb szűrési feltételekkel, de a lehető legegyszerűbben találják meg a számukra megfelelő személyt, illetve céget. A rendszer automatikusan összekapcsolja az álláskeresőt a munkáltatóval, ha a preferenciáinak megfelelő új hirdetést adtak fel a rendszerben, és ugyanígy értesítést kap a munkáltató is, ha egy számára alkalmas jelölt regisztrált álláskeresőként.

Hogyan lehet álláshirdetést feladni? Szabtak-e bármilyen korlátot a munkáltatóknak, és milyen adatokkal regisztrálhatnak az álláskeresők?

Néhány kattintás a regisztráció, ettől kezdve egy vállalkozás korlátlan számú és tetszőleges terjedelmű álláshirdetést adhat fel, mintegy 200 munkakör valamelyikére – a lista folyamatosan bővül a visszajelzések alapján. A munkát keresők egyéni döntése, hogy mennyi információt adnak meg magukról, ez lehet néhány alapadat, vagy akár egészen sok a vállalt foglalkoztatási formától a munkaidőn át az elvárt bérezésig bezárólag.

Meddig tervezik fenntartani az oldal ingyenességét?

Egyelőre az újraindulás támogatása jegyében a karrier.check-inn.hu egy díjmentes szolgáltatás, és ez 2021-ben biztosan így is marad.