Gasztronómiai kulisszatitkokról szólt a CheckINN Talk záró adása

2022 júliusában debütált a CheckINN új projektjeként a CheckINN Talk elnevezésű podcastsorozat. Az adásokban turisztikai kulisszatitkokról, karrierutakról hallgathatunk inspiráló beszélgetéseket egyenesen az ágazat szakembereitől.

Az elmúlt évek nehézségei, a pandémia által okozott gazdasági visszaesés kétségkívül próbára tette a globális turizmust, vele együtt a vendéglátóhelyek sokaságát is. Nem volt ez másképp hazánkban sem, a szolgáltatóknak ezért a mostani helyzetben új, innovatív megoldásokat kell találniuk a további fejlődésükhöz.

A CheckINN TALK podcast sorozat ötödik és egyben utolsó epizódja éppen ezért a gasztronómia világába nyújt betekintést a szakma két képviselőjének meglátásain keresztül.

Kovács Kristóf 2006-ban hívta életre az évszázados kávéházi hagyománnyal bíró Dérynét, amely izgalmas nemzetközi inspirációkból épülő bisztróétlapjával, valamint a századfordulós kozmopolita kávéházak összetéveszthetetlen stílusával és bájával rövid idő alatt vált igazi intézménnyé.

Forrai Miklós, igazi „kultúrvendéglős”, aki, habár mára az Alessio és a Casa Christa tulajdonosaként ismert, olyan pesti vendéglátóhelyeket álmodott, mint az Artista, az Apropó vagy az Articsóka.

  • Hogyan értékelik ők a jelenlegi munkaerőhelyzetet? 
  • Hogyan változtak az elmúlt években az éttermi szokások? 
  • Mit látnak a piac legnehezebb kihívásának? Mi rá a válaszuk? 

Ezekhez hasonló releváns kérdéseket vitattak meg a beszélgetés során, amiből kiderült többek között, hogy miért elengedhetetlenül fontos a vezető szerep egy étterem, illetve vendéglátóhely üzemeltetésénél. A két szakember emellett azt is kifejtette, milyen eltéréseket látnak a budapesti éttermek piacán például Béccsel szemben.

Csorba Miklós moderálásával arra is igyekeznek magyarázatot adni, hogy milyen üzleti és személyes motivációk szükségesek ahhoz, hogy fenntartható, sőt fejleszthető legyen egy gasztronómiai vállalkozás, és melyek azok az eszközök, vagy bevett gyakorlatok, melyek segítségével egy nehéz helyzetben is előre lehet menekülni.

Ezeken kívül rengeteg más érdekességet és kulisszatitkot hallhatunk a résztvevőktől. A teljes adás elérhető a Spotify és a Youtube felületein, illetve a talk.check-inn.huweboldalon is megtekinthető a korábbi adásokkal együtt.